A futópad sikere töretlen, a rabok edzésétől a városi légkondicionált edzőtermekig!

 

Több mint száz esztendeje, hogy kifejlesztették a futópad elődjét, amit a rabok lefoglalására terveztek, nagy karriert futott be ez a készülék.

A sport és fitnesz kiállítások dinoszauruszai lettek mára a futópadok. Olyan technikai fejlődésen mentek át, amely vetekszik a számítógépekkel, persze sokat köszönve neki. Egyes futópadok már vetekszenek az orvosi rendelők diagnosztikájával is. Hol van már az a futópad, amely minden elektromos meghajtás nélkül működött és csupán az emberi erő hajtotta. A motoros változatokon már a hegyi futás is elérhető, anélkül, hogy kimozdulnánk a szobából, vagy az edző teremből.

Az edző termek fekve nyomó padjai után az egyik legtöbbet használt gépei. A városokban még mindig nagy divat a futás, azonban az edzőtermi légkondicionált körülmények sokkal egészségesebbek, mint a poros, autóktól, gázoktól szennyezett parkok levegője.

Egy nem régi felmérés szerint a levegő szennyezése sokkal előbb okoz allergiát, mint bármelyik pollenféle, persze a pollenek hatására ezek a káros anyagok még veszélyesebbek.

A futás egy igazi nép sport. A szabadlevegőben az egyetlen pótolhatatlan és a futópadnál nem kapható meg, hogy a szabad levegőn több külső ingert kap a szem. Ma már az edzőtermekben is próbálják ezeket az ingereket pótolni a vetítéssel, vagy szimulált képpel a futópad sebességéhez szinkronizálva. Ilyen komplex megoldások még kevés helyen érhetők el.

Ami a futópad mellet szól még, az állandó felügyelet, hiszen nem fordulhat elő olyan eset, hogy valahol az erdőben a futó rosszullét miatt összeesik és nincs a közelben segítség. Egy esetleges infarktus esetén ez végzetes is lehet.

Az edzőtermi edzések nagy divatja, nemcsak a kényelemnek, hanem a társasági életnek is jót tesz. Hasonló érdeklődésű emberek találkozhatnak és akár futás közben beszélgethetnek egymással, ami a mai világban egyre kevesebb helyen lehetséges.

Talán a régi kávéházak hangulata, amely ma már nem divat vándorol át az edzőtermekbe. Az egészséges életmódhoz tartozik a futópad használat mellett komplexebb edzéstervek betartásával sokkal színesebbé és kevésbé károssá is tehetik a mindennapi futás pótlása mellett.

Mindent összevetve a gyártók versengenek a futópad szerelmeseinek kegyeiért és persze az edzőtermek is próbálják a legjobb szolgáltatásokat felmutatni, a mai rohanó konkurenciát árgus szemekkel figyelő társadalmunkban.

Aki pedig még nem próbálta a futópadot, az még nem tudja mit veszített, próbálja ki és ha tetszik, de mégsem akar egy távoli edzőterembe járni, annak lehetősége van beszerezni, akár otthonra egy ilyen szuper szerkezetet a http://futopad-shop.hu oldalon

Rengetegen érzékenyek a ezüstre

Minden hölgy szereti a csinos testdíszeket és kiegészítőket, akkor pedig leginkább értékeljük őket, ha még a szépségünk megtartásához vagy akár fejlesztéséhez is besegítenek. Az ametiszthez és holdkőhöz hasonló ásványokból, illetve drágakövekből lenyűgöző nyakláncok, karláncok és fülönfüggők alkothatóak. Rengetegen érzékenyek a ezüstre, ám az efféle ásvány karkötők kialakíthatóak fém részletek elhagyásával is, kitérve ezzel a kellemetlen érzékenységi jeleket. Az ametiszt az egyik legkedveltebb féldrágakő, amellett, hogy hihetetlen lila árnyalatokban pompázik, harmonizál és lecsillapít, segít az összpontosításban s ezáltal a napi stressz felszámolásában. A holdkő a nők bosszúságának doktora, mivel kedvező ráhatással lehet a hormonháztartásra, az emócióra és kedélyállapotra. A csakra karkötők viszonylag újak az ásvány karkötők családjában, ám annál érdekesebbek. A csakra karkötő a szervezetben áramló erőforrásokat csendesíti, a gyengéket felerősíti, a túl örvénylőket kiegyenlíti.

Az ásvány karkötők és a csakra karkötők hasonlóan a fizikum-szellem arányát segítik javítani és megőrizni, ezzel acélozva az immunrendszert.